12. helmikuuta 2012

Suklaakeksit

 
 
 

n. 20 kpl

150g taloussuklaata
100g juoksevaa margariinia
50g (n. ½ dl) sokeria
100g (n. 1 dl) ruokosokeria
1 muna
100g (n. 1½dl) vehnääjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Ohje:

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paloittele suklaat. Vatkaa molemmat sokerit ja voi vahdoksi.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahtoon. Lisää sen jälkeen rouhittu suklaa.

3. Ota taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Älä laita nokereita liian lähekkäin, sillä ne leviävät uunissa.

4. Paista keksejä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota keksit uunista ja anna niiden levätä n. 5 minuuttia pellillä. Siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti