Maukkaat ja kotoisat uunijuurekset lämmittävät mukavasti viilenevää syysiltaa.
Ne myös toimivat hyvin niin kalan, kanan kuin lihankin lisukkeena.
4 henkilölle
8 perunaa
3 porkkanaa
4 pientä punasipulia
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
sokeria
suolaa
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori perunat, porkkanat, punasipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Paloittele perunat ja porkkanat, ja lohko punasipulit.
3. Voitele vuoka oliiviöljyllä ja levitä juurekset sekä valkosipulinkynnet sen pohjalle.
4. Pirskottele juuresten päälle vähän oliiviöljyä ja mausta rouhitulla mustapippurilla, suolalla ja ripauksella sokeria. Sekoittele juureksia hieman, jotta mausteet levittyvät tasaisemmin.
5. Lisää vuokaan vielä hieman vettä, niin että pohja peittyy.
6. Peitä vuoka foliolla ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti