7. kesäkuuta 2011

Nokkosletut

 
 
 

Teimme sunnuntaina Emman kanssa nokkoslettuja, sillä mummini toi nokkosenlehtiä, ruohosipulia ja raparperia tuliaisiksi kun hän kävi lauantaina vierailulla. Raparperista syntyi mehevä piirakka ja nokkoset ja ruohosipulit käytimme nokkoslettuihin. Letuista tuli tosi hyviä, joten päätimme jakaa ohjeen kanssanne.

Nokkoslettutaikina:

n. 200g ryöpättyjä nokkosia
1/2 dl  pilkottua ruohosipulia
1/2 l vettä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
hieman valkopippuria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
voita paistamiseen

Ohje:

1. Ryöppää nokkosenlehdet runsaassa vedessä. Huuhtele ryöpätyt lehdet kylmällä vedellä, puristele niistä vedet pois ja muotoile lehdistä käsilläsi tiivis pallo (tämä helpottaa nokkosien pilkkomista). Hienonna nokkospallo ja sekoita pilkottu ruohosipuli nokkosten joukkoon.

2. Sekoita vesi, suola, sokeri, valkopippuri ja jauhot keskenään ja kaada nokkosruohosipuliseos joukkoon. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja vatkaa sen jälkeen kananmunat sekaan.

3. Paista letut voissa paistinpannulla tai lettupannulla. Me käytimme lettujen paistoon kahta valurautaista blinipannua.

4. Tarjoa esimerkiksi crème fraichen ja ruohosipulisilpun kanssa. Letut tosin ovat hyviä ihan sellaisinaankin, ilman lisukkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti