6. lokakuuta 2011

Valkosipuli-rosmariinileivät ja marinoidut kirsikkatomaatit

 
 
 




valkosipuli-rosmariinileivät (2 annosta):

2 viipaletta vaaleaaleipää puolitettuina, (esim. maalaisleipää)
1 valkosipulinkynsi
 tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1. Paahda leivät leivänpaahtimessa tai uunissa kullankeltaisiksi.
2. Kuori ja puolita valkosipulinkynsi ja hienonna rosmariini.
3. Kun leivät ovat paahtuneet sudi niiden pintaan oliiviöljyä ja sivele niitä valkosipulinkynnen puolikkailla.
4. Ripottele päälle rosmariini ja hieman suolaa sekä mustapippuria.



Marinoidut kirsikkatomaatit (2 annosta):

n.20 kirsikkatomaattia
1/2 pientä punasipulia
reilu nippu tuoretta basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2-1 rkl balsamicoviinietikkaa
2tl raastettua sitruunankuorta
suolaa
mustapippuria
1. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit ja hienonna sipuli joukkoon.
2. Huuhdo basilikanlehdet ja revi ne tomaattien sekaan.
3. Huuhdo sitruuna. Raasta kuori ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaan sitruunan mehu ja lisää se raastetun kuoren kanssa tomaattien joukkoon.
4. Lisää vielä oliiviöljy ja balsamiviinietiikka ja viimeistele suolalla ja pippurilla.
5. Maista ja lisää tarvittaessa jotain. Anna tomaattien marinoitua jonkin aikaa ja tarjoile pääruoan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti